Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) съобщи, че продължава проверката на редките

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) съобщи, че продължава проверката на редките
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата продължава проверката за тромбозите след ваксина

Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) съобщи, че продължава инспекцията на редките случаи на формиране на съсиреци след слагането на имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca. Причинната връзка сред имунизацията и тромбозите не е потвърдена, само че е допустима и инспекцията продължава, се показва в известието на ЕАЛ, представено от Българска телеграфна агенция. 

Препоръчва се хората, получили от тази ваксина и които имат подозрения за образуването на съсиреци и други странични въздействия от препарата, разказани в листовката, неотложно да се извърнат към доктор.

Допълва се, че към този момент не е открита връзка сред рисковите последствия от имунизацията и възрастта, пола или предходните болести на имунизираните. 

Европейската организация по медикаментите още веднъж повтаря известната оценка, че изгодите от имунизацията са повече от вредите. Агенцията предприе инспекцията след известия от няколко страни за смъртни случаи на имунизирани с препарата на AstraZeneca след образуването на тромби, довели до инсулти, инфаркти и белодробни емболии. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР